SrbBiHEU
Projekt
SrbBiHEU
SrbBiHEU

PRVI RADNI SASTANAK NA PROJEKTU  PREKOGRANIČNE SARADNJE SRBIJE I BOSNE I HERCEGOVINE “NESESER”

Podsticanje prekograničnog, zajedničkog ekonomskog potencijala za samozapošljavanje kroz unaprjeđenje preduzetničkog okruženja za mlade i novoosnovane kompanije koje vode žene je generalni cilj ovog projekta.

LOZNICA, Razvojno-garantni fond Brčko distrikt BiH, Grad Loznica i Institut za razvoj i inovacije održali su uvodni radni sastanak na projektu „NEwly established Start-up Enterprise SERvices – NESESER“. Projekat se implementira u okviru IPA programa Prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020. Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

U Naučno-obrazovno kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću organizovan je prvi radni sastanak partnera na Projektu. U okviru sastanka partneri su razgovarali o detaljnom planu aktivnosti za prvu godinu implementacije projekta, logičkom okviru, kao i planu vidljivosti i komunikacije.

Na početku sastanka svim prisutnima se obratila zajednička projektna menadžerka Indira Muharemović koja je istakla: „Projekti podrške preduzetništvu i razvoj startup biznisa prioritet su u radu Vlade Brčko distrikta BiH i Jedinice za implementaciju projekata iz međunarodnih fondova pri Razvojno-garantnom fondu Brčko distrikta BiH. Ovaj projekat, kojim će se podržati minimalno deset biznisa u Brčkom, je u potpunosti usklađen sa prioritetima i mjerama Strategije razvoja Brčko distrikta BiH 2021 – 2027. i Strategijom za mlade Brčko distrikta BiH 2022 – 2026. Projekti ovakvog tipa će biti prioritet u radu i u narednom periodu“.

Zatim se obratio zamjenik gradonačelnika Loznice, Marko Vidić, i istakao da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo da u ime Grada Loznice pozdravi partnere iz Brčko distrikta BiH kao i predstavnike Instituta za razvoj i inovacije i da svima poželi dobrodošlicu na prvi zajednički sastanak u okviru projekta prekogranične saradnje koji partneri realizuju zajedno. „Verujem da ćemo kroz ovaj projekat zajednički

poboljšati kvalitet života svih naših sugrađana. Želim nam svima uspešan rad sa nadom i željom za uspešnu saradnju, prvenstveno u realizaciji ovog projekta, ali i da u budućnosti prevaziđemo okvire ovog projekta i našu saradnju produbimo i proširimo i na druge oblasti“, rekao je Vidić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *